Tervetuloa kotiin! Inarin Vuokra-asunnoissa asuminen on turvallista ja palvelut lähellä. Jotta elo olisi kaikille mahdollisimman mukavaa, olemme koonneet tälle sivulle asukkaille tarpeellisia ohjeita ja tietoja. Sivustolla olevat ohjeistukset koskevat kaikkia vuokraamiamme asuntokohteita. Mahdolliset talokohtaiset ohjeistukset jaetaan vuokralaisille vuokrasopimuksen teon yhteydessä. 

Ajankohtaista

Katso kaikki

Vikailmoitusohje

Vuokraamiemme asuinkiinteistöjen kiinteistönhuollosta vastaa Inarin Kiinteistöt Oy. Vikailmoituksen voi tehdä soittamalla tai sähköisen vikailmoitusjärjestelmän kautta.

Tutustu vikailmoitusohjeeseen (doc)

Siirry tekemään vikailmoitus

Sähkösopimus

Muuttajana sinun tulee varmistaa energiansaanti uuteen asuntoosi ajoissa ennen muuttoasi. Muistathan samalla irtisanoa vanhan asuntosi sähkösopimukset.

Tutustu ohjeeseen (PDF)

Järjestysmääräykset

Asukkaiden turvallisuuden ja viihtyvyyden takaamiseksi olemme laatineet järjestyssäännöt, joita jokaisen asukkaan tulee noudattaa. Mikäli vuokralainen kuitenkin toimii sääntöjen vastaisesti, voidaan hänelle antaa huomautus ja tarvittaessa purkaa vuokrasopimus vuokranantajan toimesta.

Tutustu järjestysmääräyksiin (PDF)

Palovaroitinohje

Pelastuslain mukaan kaikissa asunnoissa on oltava palovaroitin. Asunnon jokainen kerros on varustettava vähintään yhdellä palovaroittimella jokaista alkavaa 60 m² kohden.

Tutustu palovaroitinohjeeseen (PDF)

Asuntokohtainen ilmanvaihto

Rakennuksissa, joissa on asuntokohtainen ilmanvaihto, on asukkaalla itsellään mahdollisuus vaikuttaa ilmanvaihdon tehoon. Säätö tapahtuu käyttötilanteiden mukaan ilmanvaihdon tehon säätimestä.

Tutustu ilmanvaihdon ohjeeseen (PDF)

Loppusiivousohje

Asunnosta poismuutettaessa tulee suorittaa huolellinen loppusiivous, jotta seuraavan asukkaan on mukava saapua uuteen kotiin. Teemme muuton jälkeen asuntokatselmuksen, jossa todetaan asunnon kunto ja siisteys. Normaali kuluminen otetaan tarkastuksessa huomioon, mutta muista että kulunut ja likainen pinta ovat eri asioita.

Tutustu loppusiivousohjeeseen (PDF)