Tervetuloa kotiin! Inarin Vuokra-asunnoissa asuminen on turvallista ja palvelut lähellä. Jotta elo olisi kaikille mahdollisimman mukavaa, olemme koonneet tälle sivulle asukkaille tarpeellisia ohjeita ja tietoja. Sivustolla olevat ohjeistukset koskevat kaikkia vuokraamiamme asuntokohteita. Mahdolliset talokohtaiset ohjeistukset jaetaan vuokralaisille vuokrasopimuksen teon yhteydessä. 

Ajankohtaista

Katso kaikki

Vikailmoitusohje

Vuokraamiemme asuinkiinteistöjen kiinteistönhuollosta vastaa Inarin Kiinteistöt Oy. Vikailmoituksen voi tehdä soittamalla tai sähköisen vikailmoitusjärjestelmän kautta.

Tutustu vikailmoitusohjeeseen (doc)

Siirry tekemään vikailmoitus

Järjestysmääräykset

Asukkaiden turvallisuuden ja viihtyvyyden takaamiseksi olemme laatineet järjestyssäännöt, joita jokaisen asukkaan tulee noudattaa. Mikäli vuokralainen kuitenkin toimii sääntöjen vastaisesti, voidaan hänelle antaa huomautus ja tarvittaessa purkaa vuokrasopimus vuokranantajan toimesta.

Tutustu järjestysmääräyksiin (PDF)

Palovaroitinohje

Pelastuslain mukaan kaikissa asunnoissa on oltava palovaroitin. Asunnon jokainen kerros on varustettava vähintään yhdellä palovaroittimella jokaista alkavaa 60 m² kohden.

Tutustu palovaroitinohjeeseen (PDF)

Asuntokohtainen ilmanvaihto

Rakennuksissa, joissa on asuntokohtainen ilmanvaihto, on asukkaalla itsellään mahdollisuus vaikuttaa ilmanvaihdon tehoon. Säätö tapahtuu käyttötilanteiden mukaan ilmanvaihdon tehon säätimestä.

Tutustu ilmanvaihdon ohjeeseen (PDF)

Ilmanvaihtokoneen käyttöohje (PDF)

Lemmikkitarhan rakentaminen

Lemmikkitarhan rakentaminen vaatii vuokranantajan luvan. Alla ohjeistus lemmikkitarhan tai aitauksen rakentamiseen.

Tutustu lemmikkitarhaohjeistukseen (PDF)

Asumisen häiriötilanteet

Mikäli naapuri häiritsee asumista esim. kovaäänisellä musiikin kuuntelulla tai juhlimalla liiaksi, on alussa paras menettely ystävällinen huomautus suoraan häiriön aiheuttajalle. Mikäli häiriön tuottamus on erittäin törkeää, tulee asia ilmoittaa poliisille.

Jos häiriön aiheuttaminen näistä menettelyistä huolimatta jatkuu usein ja asumisrauhaa häiritsevänä, tulee asiasta tehdä kirjallinen häiriöilmoitus. Ilmoitus tehdään Lomakkeet–sivulla olevalla häiriöilmoituslomakkeella.