Ulosmuutto

Irtisanomisilmoitus

Vuokra-asunnon voi irtisanoa sähköisesti allekirjoitettavalla tai tulostettavalla irtisanomislomakkeella. Tulostetun ja allekirjoitetun irtisanomisilmoituksen voi toimittaa paperiversiona Inarin Vuokra-asunnot Oy:n toimistoon tai skannattuna osoitteeseen vuokra.asunnot@inari.fi. Irtisanomisaika on yksi täysi kalenterikuukausi irtisanomisilmoituksen vastaanottamisesta.

Sähköinen irtisanomisilmoitus

Tulosta irtisanomisilmoitus (PDF)

Muuttoihin sähköinen kuntotarkastus asukkaille

Vuokralaisen irtisanoessa asuntonsa,  lähetämme jatkossa sähköpostiosoitteensa ilmoittaneille muuttajille sähköisen kuntotarkastuslomakkeen. Toivomme asukkaiden tekevän kuntotarkastuksen mahdollisuuksiensa mukaan. Lomakkeita palauttaneiden henkilöiden kesken arvomme 20 e lahjakortin kuukausittain. (Lahjakortin saamisen edellytyksenä, että kaikki maksuvelvoitteet ovat hoidettuina.)

Sähkösopimus

Muista päättää sähkösopimuksesi. Huomioithan että sähkösopimus tulee olla voimassa vuokrasopimuksen päättymispäivään saakka.

Muuttoilmoitus

Tee lakisääteinen muuttoilmoitus Digi- ja väestötietovirastolle sekä osoitteenmuutokset tarvittaviin paikkoihin.

Loppusiivousohje

Asunnosta poismuutettaessa tulee suorittaa huolellinen loppusiivous, jotta seuraavan asukkaan on mukava saapua uuteen kotiin. Teemme muuton jälkeen asuntokatselmuksen, jossa todetaan asunnon kunto ja siisteys. Normaali kuluminen otetaan tarkastuksessa huomioon, mutta muista että kulunut ja likainen pinta ovat eri asioita.

Tutustu loppusiivousohjeeseen (PDF)

Avainten palautus

Avaimet tulee palauttaa toimistollemme (Kaamostie 6) viimeistään vuokrasopimuksen päättymispäivää seuraavana arkipäivänä klo 12 mennessä. Avaimet voi jättää myös kirjekuoressa toimistomme postilaatikkoon, muista kirjoittaa tiedoksi asunnon osoite. Jos avaimia jää palauttamatta, lukot sarjoitetaan ja laskutetaan poismuuttavalta asukkaalta.

Huoneiston ennakkotarkastus ja kuntotarkastus

Huoneiston ennakkotarkastus tehdään noin viikon kuluessa siitä, kun olemme vastaanottaneet irtisanomisilmoituksesi. Ennakkotarkastuksessa kartoitetaan alustavasti asunnon kunto ja mahdolliset remonttitarpeet. Asukkaan ei ole välttämätöntä olla tarkastuksessa paikalla. Asuntotarkastajamme ottaa teihin yhteyttä puhelimitse, jotta voitte sopia tarkastuksen tarkemmasta ajankohdasta.  

Huolto tekee asuntoon kuntotarkastuksen vuokrasopimuksen päättyessä. Jos kuntotarkastuksessa on merkintöjä puutteellisesta siivouksesta tai asukkaan aiheuttamista vaurioista, voidaan niiden kuntoon saattamiseen käyttää vuokravakuutta tai laskuttaa ne, jos vakuutta ei ole maksettuna johtuen vanhemmasta vuokrasopimuksesta. Mikäli vuokralainen haluaa olla mukana tarkastuksessa, tulee asiasta sopia ennakkoon.

Palkitsemme vuokralaisemme hyvästä asumisesta 20 e arvoisella lahjakortilla

Lahjakortin saamisen edellytyksenä, että asunto on vuokralaisen pois muuttaessa täysin moitteettomassa kunnossa ilman korjaustarpeita, vuokratut tilat on tyhjennetty ja hyvin siivottu, avaimet palautettu sekä maksuvelvoitteet hoidettu. Lahjakortti lähetetään edellytykset täyttäville poismuuttaneille vuokralaisille asunnon kuntotarkastuksen ja vedentasauksen jälkeen.

  • Koskee vuokrasopimuksia jotka ovat kestäneet vähintään kolme kuukautta.
  • Ei koske Kirkkokuja 16 soluhuoneistoja.

Vakuuden palautus

Vakuusmaksu palautetaan vuokralaisen ilmoittamalle tilille noin kuukauden kuluessa vuokrasopimuksen päättymisestä. Vakuutta käsiteltäessä tarkastetaan, että kaikki maksuvelvoitteet on hoidettu, kaikki avaimet on palautettu, asunto on hyvin siivottu ja kuntotarkastuksessa ei ole ilmennyt asukkaalta laskutettavia korjaustarpeita.