Lomakkeet

Asuntohakemus

Vuokra-asuntoa voi hakea täyttämällä asuntohakemuksen joko sähköisesti tai toimittamalla hakemuksen paperiversiona toimistollemme. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä ja hakijoihin otetaan yhteyttä sopivan asunnon vapautuessa.

Hakijoiden on täytettävä asunnontarpeelle, tuloille ja varallisuudelle asetetut valintaperusteet: tämän toteamiseksi hakemukseen tarvitaan liitteiksi mm. esitäytetty veroilmoitus ja selvitykset kuukausituloista. Tarvittaessa hakijan tulee tehdä selvitys myös varallisuudesta. Hakemus on uudistettava kolmen kuukauden välein ottamalla yhteyttä toimistoon, muutoin hakemus poistetaan. 

Uusista vuokrasuhteista peritään yhden kuukauden vakuusmaksu.

Asunnonhakijoiden luottotiedot tarkistetaan Suomen Asiakastieto Oy:n luottotietorekisteristä. Mahdolliset maksuhäiriömerkinnät vaikuttavat asunnon saantiin.

Siirry sähköiseen asuntohakemukseen

Tulosta asuntohakemuslomake (PDF)

Irtisanomisilmoitus

Vuokra-asunnon voi irtisanoa sähköisesti allekirjoitettavalla tai tulostettavalla irtisanomislomakkeella. Tulostetun ja allekirjoitetun irtisanomisilmoituksen voi toimittaa paperiversiona Inarin Vuokra-asunnot Oy:n toimistoon tai skannattuna osoitteeseen vuokra.asunnot@inari.fi. Irtisanomisaika on yksi täysi kalenterikuukausi irtisanomisilmoituksen vastaanottamisesta.

Sähköinen irtisanomisilmoitus

Tulosta irtisanomisilmoitus (PDF)

Vikailmoitusohje

Vuokraamiemme asuinkiinteistöjen kiinteistönhuollosta vastaa Inarin Kiinteistöt Oy. Vikailmoituksen voi tehdä soittamalla tai sähköisen vikailmoitusjärjestelmän kautta.

Tutustu vikailmoitusohjeeseen

Siirry tekemään vikailmoitus

Valtakirja asuntoasioiden hoitoon

Sähköinen valtakirja

Tulosta valtakirja (PDF)

Asumisen häiriötilanteet

Voit ilmoittaa asumisen merkittävästä häiriöstä kirjallisesti häiriöilmoituslomakkeella. Tietojasi ei paljasteta häiriön aiheuttajalle. Tarvitsemme ilmoittajan tiedot mahdollisten lisätietojen pyytämistä varten.

Mikäli naapuri häiritsee asumista esim. kovaäänisellä musiikin kuuntelulla tai juhlimalla liiaksi, on alussa paras menettely ystävällinen huomautus suoraan häiriön aiheuttajalle. Jos häiriön tuottamus on erittäin törkeää, tulee asia ilmoittaa poliisille.

Jos häiriön aiheuttaminen näistä menettelyistä huolimatta jatkuu usein ja asumisrauhaa häiritsevänä, tulee asiasta tehdä kirjallinen häiriöilmoitus. Ilmoitus tehdään alla olevalla sähköisellä- tai tulostettavalla lomakkeella.

Sähköinen häiriöilmoitus

Tulosta häiriöilmoitus (PDF)